New Job Offer in JB

WE ARE HIRING – EFFARY HQ

FOR SALE: MILLERZ SQUARE

🌟FOR SALE: MILLERZ SQUARE🌟 Best for Investment or Own Stay!FULLY or PARTIALLY FURNISHED‼️ ADVANTANGE ========================== ✅ Free Spa Legal fee✅ Free Loan Legal Fee✅ Free Disbursement✅ Free Loan Stamp Duty✅ Free 1 Year maintenance fee FACT ABOUT MILLERZ========================== ⁃ Luxury Lifestyle offer⁃ 5 Star Facility⁃ Fully equipped of club house⁃ Dining & Halls in the…

FOR SALE: DAMAI RESIDENCE CONDOMINIUM AT JALAN CHAN SOW LIN

FOR SALE:DAMAI RESIDENCE CONDOMINIUM @ JALAN CHAN SOW LIN DAMAI RESIDENCES KL NEW CONDO READY MOVE IN 2021! SALES PACKAGES =========================== FREE Legal Fees FREE Fully Furniture Package FREE 1 to 2 Carparks WHY DAMAI RESIDENCES? =========================== Near LRT and MRT 10Min To Mid Valley & TRX 10Min To Pavilion & KLCC✅Potential Capital Appreciation Opposite…

CURRENT HOUSING LOAN RATES ?

Why we advise you to buy house during MCO ? Because % rates very good so far. Kindly take this chance. All about your choice to decide, in order to having your Dreams Home Sweet Home. Best Regards.

PENGECUALIAN CUKAI STEM DIWARTAKAN

PENGECUALIAN DUTI SETEM 2021 AKHIRNYA DIWARTAKAN🌟.Semalam 10/02/2021, Warta Kerajaan bagi Pengecualian Duti Setem 2021 telah dikeluarkan setelah beberapa bulan pengamal undang-undang dan bakal pemilik rumah 2021 nantikan ..Warta Pengecualian apa yang dikeluarkan ya❓.1) P.U(A) 53/2021 untuk Pengecualian Duti Setem bagi suratcara Pindahmilik, dan.2) P.U(A) 54/2021 untuk Pengecualian Duti Setem bagi Perjanjian Pinjaman..Nak tahu lebih lanjut…

CELIK CUKAI : REDZUAN AZMI

CELIK CUKAI – CP58 Banyak syarikat yang tidak mengetahui akan kewujudan CP58, tak memahami cara penyediaan CP58 malah tidak mengetahui fungsi CP58. Apakah itu Borang CP58?Mengikut Seksyen 83A (1) Akta Cukai Pendapatan 1967 (ACP 1967), perenggan ini mengenakan tanggungjawab serta tugas syarikat untuk menyediakan borang CP58 bagi mana-mana insentif pembayaran tunai/bukan tunai kepada ejen, peniaga…

WHAT IS HOME OWNERSHIP CAMPAIGN H.O.C 2021 ?

1) What is Home Ownership Campaign (HOC) 2020-2021? HOC 2020-2021 is an initiative by the Government to stimulate the housing sector and help buyers in homeownership. As such, the Government offers stamp duties exemptions on the Instrument of Transfer and Instrument on Loan Agreement.The Campaign is open to ALL Malaysian individuals. 2) What is the…

5 Pilihan Kerjaya Yang Dapat Permintaan Tinggi pada 2021

Beberapa jenis pekerjaan dijangka akan menjadi tidak relevan pada tahun 2021. Ini menjadikan peluang mencari pekerjaan semakin sukar dan terhad. Namun terdapat beberapa jenis pekerjaan yang semakin mendapat permintaan tinggi khususnya di Malaysia pada tahun 2021. Ikuti artikel ini untuk mengetahui lebih lanjut. Beberapa jenis pekerjaan dijangka akan menjadi tidak relevan pada tahun 2021. Ini…

USTAZ EBIT LEW – 157 Ucap Syahadah

Allahuakbar..!! Seramai 157 orang mengucap syahadah. Satu kampuang memeluk islam. Alhamdulillah. Semoga hidayah dan iman ini berkekalan. UEL telah tunjukkan keindahan Islam, dan mereka melihatnya dengan mata hati. Alhamdulillah. Baca Petikan Penuh Daripada Laman Facebook Page beliau. Ya Allah menangis saya hari ini gembira. Seramai 157 orang mengucap syahadah. Satu kampung memeluk Islam petang ini….

EKONOMI : Kesan, COVID-19 Sektor pelancongan, hotel terus suram

Petikan dari BERITA HARIAN ONLINE. KUALA LUMPUR: “Keadaan amat sukar ketika ini. Terus terang, saya tidak nampak sebarang kemungkinan ini menjadi sebaliknya dalam masa terdekat ini walaupun akan pulih pada akhirnya. “Demikian luahan bekas Naib Presiden sebuah hotel tempatan dan hanya mahu dikenali sebagai Christopher Lee yang kini menjadi pemandu sepenuh masa perkhidmatan e-panggilan Grab…

NAK BELI RUMAH IKUT KARENAH SENDIRI, BERBALOI KAH ?

Peringatan saya kepada yang baru kali pertama nak beli rumah. Janganlah beli rumah mengikut kehendak anda. Tetapi belilah rumah ikut kelayakan dan kemampuan pembiayaan anda. Sy dapati, kesilapan yg ramai org lakukan adalah, mereka cari rumah idaman dulu. Sibuk pergi sana sini cari rumah. Nak rumah dekat tempat kerja lah, yg bilik besarlah, mengadap matahari…

Isu ‘overhang’: Kediaman tidak terjual bernilai RM42.49 bilion, kekal jadi masalah negara – Rahim & Co

KUALA LUMPUR: Sebanyak 57,390 unit kediaman siap dibina tidak terjual bernilai RM42.49 bilion menjadikan isu ‘overhang’ kekal sebagai masalah negara yang masih belum dapat diselesaikan secara efektif.Pengarah Penyelidikan Rahim & Co International, Sulaiman Saheh berkata Johor, Selangor dan Kuala Lumpur mencatatkan jumlah kediaman tidak terjual tertinggi di negara ini.“Kediaman siap dibina tidak terjual terus meningkat…

ANALISA KRISIS DALAM PENDAMIK

Suasana cukup sayu sekarang ni.. Ekonomi sedang teruk digasak oleh tekanan ancaman kesihatan kerana covid 19. Gandingan yang cukup mengerikan. Tak pernah lagi dalam memori sejarah negara kita diserang 2 army dalam satu masa. The invincible army dan recession army. Tadi dapat info desas desus bakal diadakan PKP Total Lockdown bakal diadakan minggu depan jika…

Pendamik vs Krisis Ekonomi

linktr.ee/rahimhartanah Apabila kewangan bergoncang, 1st strategi fokus kita ialah: Analisa kedudukan kewangan semasa Scan dan buat “financial check up” dulu nak tahu keadaan kesihatan kewangan semasa kita. Bila dah buat checkup, maka kita dapat kenalpasti financial bleeding atau financial damages yang berlaku. Then kita akan mula mencari ubat kewangan @ “financial remedy” yang sesuai. 2nd…

Jual Rumah Di Malaysia: Apa Yang Perlu Anda Bayar?

Jual Rumah Di Malaysia: Apa Yang Perlu Anda Bayar? Ada pelbagai sebab kenapa seseorang memilih untuk menjual rumah: untuk pelaburan, tak mampu menanggung pembiayaan bulanan, atau ingin “upgrade/downgrade” rumah. Apa pun alasannya, jika anda ingin menjual rumah, ada beberapa kos yang anda perlu tahu dan pertimbangkan dulu. Sejujurnya, anda tak akan dapat 100% dari harga…

WHAT IS HOUSING LOAN ?

What is a home loan? A home loan, also known as a mortgage, is the sum of money given to you by a financial institution to buy a property. In exchange for this sum of money, the financial institution will have security in the form of their legal entitlement to keep your property’s deed until…

HOUSING LOAN CALCULATOR

Frequently Asked Questions (FAQ) Why should I use the Home Loan & Stamp Duty Calculator? You should use the Home Loan & Stamp Duty Calculator to help calculate all the basic costs that are involved in your property purchasing process. This way, you’ll be able to forecast your budget more accurately before you get on…

Terima Kasih

Terima Kasih Kerana Klik Saya. RAHIMHARTANAH•NET Adalah sebuah Portal Informasi Hartanah. Terima Kasih – Semoga Bermanfaat

Malaysia post-MCO

Juwai IQI’s Chief Economist Shan Saeed shared his thoughts on Malaysia post-MCO – from GDP, price inflation, to oil prices and more. Find out more in the video! 🇲🇾 #BeGlobalIn3Mins #ShanSaeed #iqiglobal #juwaiiqi #realestate #property #realestateagent #explorewithIQI

Real Estate Market Stays Open, Fewer In-Person Interactions | IQI Global

https://www.iqiglobal.com/blog/real-estate-market-stays-open-fewer-in-person-interactions/ Malaysian buyers continue to buy and rent homes despite Covid-19, using Juwai IQI’s new technologies like Manage My Deal which provides real-time status updates of purchases and rentals to limit risks. 📲🏡 Read more here: https://www.iqiglobal.com/blog/real-estate-market-stays-open-fewer-in-person-interactions/ #iqiglobal #juwaiiqi #realestate #property #realestateagent #explorewithIQI

THE POWER OF SADAKAH

ℹ️ THE MORAL OF THE STORY IS.. Di z͟a͟m͟a͟n͟ N͟a͟b͟i͟ M͟u͟s͟a͟ A͟S͟, a͟d͟a͟ s͟e͟p͟a͟s͟a͟n͟g͟ s͟u͟a͟m͟i͟ i͟s͟t͟er͟i͟ y͟a͟n͟g͟ h͟i͟d͟u͟p͟ d͟e͟n͟g͟a͟n͟ p͟e͟n͟u͟h͟ k͟e͟m͟i͟s͟k͟i͟n͟a͟n͟ n͟a͟m͟u͟n͟ m͟e͟r͟e͟k͟a͟ m͟e͟n͟g͟h͟a͟d͟a͟p͟i͟n͟y͟a͟ d͟e͟n͟g͟a͟n͟ p͟e͟n͟u͟h͟ k͟e͟s͟a͟b͟a͟r͟a͟n͟. S͟u͟a͟t͟u͟ k͟e͟t͟i͟k͟a͟, t͟a͟t͟k͟a͟l͟a͟ m͟e͟r͟e͟k͟a͟ sedang b͟e͟r͟i͟s͟t͟i͟r͟eh͟a͟t͟, s͟a͟n͟g͟ i͟s͟t͟er͟i͟ b͟e͟r͟t͟a͟n͟y͟a͟ k͟e͟p͟a͟d͟a͟ s͟u͟a͟m͟i͟n͟y͟a͟: “W͟a͟h͟a͟i͟ s͟u͟a͟m͟i͟k͟u͟, b͟u͟k͟a͟n͟k͟a͟h͟ M͟u͟s͟a͟ a͟d͟a͟l͟a͟h͟ s͟e͟o͟r͟a͟n͟g͟ N͟a͟b͟i͟ y͟a͟n͟g͟ boleh b͟e͟r͟b͟i͟c͟a͟r͟a͟ d͟e͟n͟g͟a͟n͟ T͟u͟h͟a͟n͟n͟y͟a͟ (A͟l͟l͟a͟h͟)..?” L͟a͟l͟u͟ s͟a͟n͟g͟ s͟u͟a͟m͟i͟ m͟e͟n͟j͟a͟w͟a͟b͟…

MOTIVASI DIRI

MOTIVASI DIRI : Bila kita rasa ‘down’ kena ada ‘seseorang’ yang lain kena bagitau utk ‘up’ semula. Cari lah ‘seseorang’ tersebut. ‘Up and down’ mood ni akan berlaku beberapa kali, dan takkan stop disatu tahap saja, akan berulang ulang. Cari lagi dan lagi dan lagi sekali ‘seseorang’ itu, utk bagitau kita kata2 motivasi dan semangat,…