Pengarah, ejen jualan Rumah ditahan pecah amanah.

Amanah adalah kepercayaan.

KLANG: Seorang pengarah dan ejen jualan rumah ditahan polis kelmarin dipercayai bersubahat dengan kes pecah amanah berjumlah RM60,094.

Ketua Polis Daerah Klang Utara, Asisten Komisioner Nurulhuda Mohd Salleh, berkata kedua-dua lelaki berusia 33 tahun itu ditahan di Taman Meru, Klang dan Seksyen U13, Shah Alam.

“Siasatan awal mendapati suspek yang juga pengarah syarikat mengarahkan firma guaman membayar komisen hasil daripada perjanjian jual beli dan pinjaman perumahan.

https://www.bharian.com.my/berita/kes/2020/08/720522/pengarah-ejen-jualan-ditahan-pecah-amanah

– Rahim Hartanah

KATA KATA BIDALAN 💯.

Benarkah Begini ?

KECIL NAKAL

MUDA GENGSTER

TUA TAKUT BINI

Kepada Mereka Yang pernah lalui sendiri sahaja yang faham.

Kepada mereka yang

KECIL BAIK

MUDA GI MASJID

TUA HORMATI ISTERI

Mungkin berbeza situasi kan.

Hidup kita sentiasa ada perbezaan.

– Rahim Hartanah

SUBSALE : COMMERCIAL Shop Lot 3sty for Sale 4,200 sqft Freehold at Alam Avenue 2 Seksyen 16, Shah Alam, Selangor

URGENT SALE ! BELOW MARKET VALUE

3 STOREY SHOP LOT ALAM AVENUE 2, SEKSYEN 16 SHAH ALAM

FOR SALE AT DEVELOPER PRICE (BELOW MARKET VALUE!)

DETAILS CLICK HERE

Details:
Type: 3 Storey Shop Commercial Lot
Land Area: 20×70
Build-up: 4,200sqft
Currently tenanted on Groundfloor & 2nd floor.

Asking: RM1.78M slightly nego (super below market price! current bank value: RM2.5M)

Strategic Location:
* Fronting IRDK Mall with first cineplex in Shah Alam, Convention Centre 
* Near Marry brown, Mee Tarik Warisan Asli, Hot Pot King, Pelita, many boutiques, clinic, dental clinic, pharmacy
* (Jalan Padang Jawa) with high traffic flow 
* Opposite Alam Avenue 1 
* Near to JPJ, Puspakom, KTM Padang Jawa, Ken Rimba housing, Sec 17 Bus terminal
* Ample Parking Lot 
* Easy Access to Federal Highway, Kemuning Shah Alam Highway, Shah Alam Highway (KESAS), LKSA & ELITE Highway 

RM1.78M Only.

Contact Me.

https://wa.me/601111990073

– rahimhartanah

🏢 Aturan Alamin

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Cantik nukilan ini.

Tenangkan hati dengan janji ALLAH.
Redakan tangisan dengan kasih DIA.

Setiap kali rasa lelah dengan hidupan.
Ingatlah, segalanya milik ALLAH swt. DIA Maha Mengetahui.

DIA sedang mempersiapkan diri kamu dengan sesuatu yang indah di hari esok.

Berdamailah dengan takdir.
Ikhlaskanlah dalam menerima dan melalui aturan takdir.

ALLAH bersama kamu.
DIA berserta kamu.
Di mana pun kamu berpaling di situlah wajah NYA.

Menangislah jika terasa sangat lelah.
Lepaskan segala rasa saat berbicara dengan NYA.
Ikhlas dan redhalah dalam aturan takdir NYA.
Yakin lah.
DIA akan menggantikan setiap titisan airmata dengan sesuatu yang amat indah di sana.

“Sesungguhnya Tuhan kamu ialah ALLAH yang telah menciptakan langit dan bumi dalam enam masa lalu DIA bersemayam di atas ‘Arsy. DIA menutupkan malam kepada siang yang mengikutinya dengan cepat dan diciptakan NYA pula matahari, bulan dan bintang-bintang masing-masing tunduk kepada perintah NYA. Ingatlah, menciptakan dan memerintah hanyalah hak ALLAH. Maha Suci ALLAH Tuhan semesta alam.” ~ Al A’raf : 54 ~

“Maka bertakwalah kamu kepada ALLAH mengikut kesanggupan kamu dan dengar lah serta taatlah dan nafkahkanlah nafkah yang baik untuk diri kamu. Dan barangsiapa yang dipelihara dari kekikiran dirinya, maka mereka itulah orang-orang yang beruntung.” ~ At Tagabun : 16 ~

“Padahal ALLAH lah yang menciptakan kamu dan apa yang kamu perbuat itu.” ~ As Saffat : 96~

MashaAllah

Allahu Allah
Laa ilaaha illallah Muhammad Rasulullah
Allahumma salli a’la Muhammad wa a’la ali Muhammad

Bismillahi tawakkaltu alallah
Laa haula wala quwwata illa billah
Astaghfirullah hal ‘azim al lazi laa ilaha illa huwal hayyul qayyum wa atubu ilaih

BounceBackStronger

StayHealthy

SahabatDuniaAkhirat

– Rahim Hartanah

APARTMENT UNTUK DI SEWA, RM500 ONLY

Apartment untuk Di Sewa, Sentosa, Rawang.

Apartment untuk Di Sewa. 3 bilik 2 bilik air. Ada guard. SENTOSA , RAWANG.
RM500 / SEBULAN.

Anytime , masuk.

Boleh DM tepi.

https://wasap.my/601111990073/sewa_sentosa

Rahimhartanah

🕌 Bersederhana Dan Berkongsi Keberkatan Rezeki.

Motivation Story :

Sentiasalah berpada2 dan jangan sesekali melampaui batas dalam mencari rezeki..

sentiasalah bersikap jujur & amanah dalam setiap urusan perniagaan kita..

dan jangan sesekali menidakkan hak orang lain..

dalam setiap rezeki yang kita terima, ada hak orang lain..

biar sedikit tetapi berkat, dari banyak tapi bermasalah kemudian hari.. sebab tu Allah menyarankan untuk bersedekah & membayar zakat.. kerana ianya tidak akan membuat kita miskin..

malah akan ditambah2 rezeki, itu janjiNya yang pasti..

爐爐

#selfreminder

– Admin RahimHartanah

🏗️ Bridge Over Nothing

Motivation Story :

Lihat lah betapa berkuasanya Allah swt.

Sebuah jambatan telah dibina untuk menyeberangi Sungai Choluteca di Honduras bermula tahun 1996. Mereka mahu bina jambatan yang kukuh, yang tahan apa saja perubahan cuaca. Tanggungjawab itu diserahkan kepada pakar dari Jepun.

Pada tahun 1998, jambatan ini mula digunakan. Ia jadi kebanggaan. Penduduk dapat menyeberangi sungai itu.

Qadarullah.

Pada October tahun yang sama, Kawasan itu dilanda Hurricane Mitch. Hujan turun mencurah-curah. Jumlah hujan dalam tempoh 4 hari sama dengan jumlah hujan yang mereka terima dalam tempoh 6 bulan.

Sungai melimpah.
Bah besar melanda.
Banjir.
7000 orang kehilangan nyawa.
Kehancuran di mana-mana.
Semua jambatan musnah.

Kecuali satu,
Jambatan yang baru dibina itu.

Tapi,
Jalan untuk masuk ke jambatan musnah.
Jalan keluar dari jambatan turut musnah.
Langsung tiada kesan pernah ada jalan raya di situ.

Lebih mengejutkan, banjir besar itu turut mengubah laluan sungai.
Ia tidak lagi mengalir di bawah jambatan.
Sebaiknya, mengalir di sebelah jambatan.

Jambatan yang mampu menghadapi kedahsyatan bencana alam itu tidak lagi menyeberangi apa-apa sungai.

Menjadi a bridge over nothing.
A bridge of nowhere.

Pada titik ini, kita perlu muhasabah.

1) Secanggih mana pun ciptaan manusia, tetap tidak dapat melawan takdir Yang Maha Kuasa. Allah swt boleh “redesign” segalanya dalam sekelip mata.

2) Jika kalian punya masalah sebesar gunung sekali pun, jangan pernah sekali berputus asa dari rahmat Allah swt. Dia mendengar dan pasti menyusun sesuatu buat kita.

3) Jika hari ini kalian hebat dan berkuasa, boleh cipta itu ini, boleh cantas orang sana sini, boleh naik kan orang yang kalian mahu dan boleh jatuh kan sesiapa yang kalian benci. Tilik semula hatimu. Pasti ada sesuatu yang mengintai. Just remember, you are nobody.

4) Binalah jiwa yang kuat. Yang meletakkan sepenuh pergantungan pada Allah. Jiwa yang mampu menerima apa jua perubahan. Kita kini berada dalam dunia VUCA. Perubahan berlaku dengan cepat dan pantas. Jika kalian lambat dan mahu sentiasa berada dalam kedudukan selesa, kalian pasti merana.

5) Change from Build to Last ➡️ Build to Adapt.

_____
#RemoteIsInYourHand

kredit: Pn Affiza Mohammad

🏛️ M-REITs’ defensive attributes.

Property News :

REITs’ defensive traits being weakened, albeit temporary reprieve

But Public Investment Bank Bhd still believes that M-REITs’ defensive attributes were being weakened by higher risks of a credit crisis or a worse-than-expected recession.

https://www.nst.com.my/business/2020/08/616230/reits-defensive-traits-being-weakened-albeit-temporary-reprieve

🏬 Moratorium Expand.

Property News :

Special tax treatment on loan moratorium gives banks a soft landing

The extension of the moratorium and targeted help on certain loans are expected to have an impact on banks, but the actual amount will depend on the respective banks and the customers’ loan portfolio mix, according to bankers and analysts.

https://www.theedgemarkets.com/article/special-tax-treatment-loan-moratorium-gives-banks-soft-landing#.XzdTNSWY3vg.facebook

🏢 Selling two parcels of land in Jasin,

Property News :

KUALA LUMPUR (Aug 13): GuocoLand (Malaysia) Bhd’s 68% owned-unit, GLM Emerald Industrial Park (Jasin) Sdn Bhd, is selling two parcels of land in Jasin, Melaka to Scientex Bhd for RM260.17 million cash.

https://www.theedgemarkets.com/article/guocoland-unit-sells-jasin-land-scientex-rm260m#.XzdR_-KpsBs.facebook

SUBSALE : CONDO SEKSYEN 9 SHAH ALAM

Condo Mewah Seksyen 9, harga Apartment.

Lokasi Shah Alam Seksyen 9. Betul2 dekat Plaza Masalam Dan Hotel Con cor dei (Concorde Hotel, Shah Alan).

Condo Mewah lengkap. Settle loan Dan semua proses berkaitan , dah boleh masuk terus.

Aircond ready. Kitchen cabinet ready. Wardrobe almari ready.

Facility Kelab lengkap. View cantik, sangat. Suasana tenang, angin nyaman sentiasa menerjah .

Tingkat rendah. Parking berbumbung. Maintenance fee, rendah sangat utk sebuah kondo lengkap.

Harga awesome, Dan rendah. Saya dah check harga sekitar utk tingkat rendah mcm ni.

Boleh terus wassap saya utk tgk Rumah.

Priority, sahabat2 saya yang tgh cari Rumah yang selesai, bulanan rendah.

Supaya dapat tgk sahabat happy dapat Rumah berkualiti tinggi Dan selesai dengan harga sangat2 berbaloi.

  • Rahimhartanah.net

Terus wassap jer saya eh.

Wa.me/601111990073

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10224183604284262&id=1426297309&sfnsn=mo&d=n&vh=i

🏠 Tips Penjimatan Elektrik.

Tenaga elektrik di mesin basuh masih aktif ?

Ikut video penting Di link saya Di Facebook. Dan kongsikan / share kan andai ini dapat bantu jimat electric ataupun bantu jaga jangka hayat mesin basuh dengan lebih efisen.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10224183604284262&id=1426297309&sfnsn=mo&d=n&vh=i

Ataupun add friend Di Facebook : rahim.awang

Terima Kasih

– Admin

🏢 Cara cara menjimatkan elektrik. – Tips penting.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10224183604284262&id=1426297309&sfnsn=mo&d=n&vh=i

Jangan biarkan socket electric mesin basuh terus Di plug. Tanggalkan selepas selesai kerja2 mencuci.

🏬 Revolusi Teknologi Informasi Hartanah

Find rahimhartanah found in google search

■ Bismillahirrahmanirrahim

Dalam sesuatu zaman ada pelbagai evolusi yang terpaksa di terima pakai. Suka ataupun tidak, evolusi yang awal dah tak der. Ataupun beransur hilang. Daripada Siaran TV Analog ke Siaran TV Digital.

Tak tahu apalagi selepas ini.

■”Yang pasti semua Wang Fizikal ataupun Wang Kertas ataupun Syiling beransur ansur akan di tiada kan… quote: Thu, 6 August 2020 : 02:15 am ” .

  • Saya LOCKED Statement Ni di Facebook sehingga Realiti nya terjadi. ” ■

Contohnya daripada zaman Yellow Pages, dan sebagainya, sedang berlalu pergi.

Lahir di era 70’s seperti saya contoh nya, melalui setiap evolusi peralihan semasa.

Daripada sesuatu ke sesuatu yang lain.

Suka ataupun tidak, kena jugak ada Website sendiri.

Ber rantaian dengan Media Sosial yang lain.

Suka ataupun tidak, kena menempatkan Branding #RAHIMHARTANAH dalam “Google Search”.

Bermakna Branding ini di lihat di seluruh dunia.

Terutamanya di situasi PENDAMIK COVID19 ni.

PENDAMIK itu sendiri bermaksud GLOBAL .
Bermaksud – “seluruh dunia terkesan dengan Covid19. ” di pendek kan ayat jadilah #PENDAMIK_COVID19

Saya memang tak pandai buat semua ni, tapi terpaksa jugak lalui.

  • Founder “RAHIMHARTANAH”
  • rahimhartanah.net
  • mudah.my/rahimhartanah
  • youtube.com / rahimhartanah TV
  • instagram.com/rahimhartanah
  • Google Search : “rahimhartanah”
  • 🌐 rahimhartanah▪︎com

informasihartanah

RahimHelmee Properties

KaizenGroupRENlife